The Distinguished Gentleman’s Ride / Heraklion 25/09/2016




Iraklion is officially taking part in the world's largest charitable motorcycle event for owners of classic and vintage styled bikes on Sunday September 25th. 

The Distinguished Gentleman’s Ride brings together over 50,000 well dressed gentlefolk on stunning motorcycles for Men's Health across 90 countries. The goal for 2016 is to raise awareness and $5m for Prostate Cancer Research and Suicide Prevention Programs.

All participating riders must be registered upon The Distinguished Gentleman's Ride website to unlock local 'ride details', and to be in the running for amazing prizes.

Register now to create your fundraising profile. www.gentlemansride.com


Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, δεκάδες χιλιάδες “διακεκριμένοι ευγενείς μοτοσυκλετιστές”, σε εκατοντάδες πόλεις παγκοσμίως, θα φορέσουν τις γραβάτες τους, θα στρίψουν τα μουστάκια τους και θα οδηγήσουν σε μια βόλτα τις κλασικές και περίεργες μοτοσυκλέτες τους, με σκοπό να αντλήσουν κεφάλαια και ευαισθητοποίηση για την αντρική υγεία και ειδικότερα για την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη, αλλά και για την πρόληψη των αυτοκτονιών.

Η ιστορία:
To The Distinguished Gentleman’s Ride ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας από τον Mark Hawwa. Eμπνεύστηκε την ιδέα από μια φωτογραφία του Mad Men Don Draper που οδηγεί μια κλασική μοτοσυκλέτα, φορώντας το πιο επίσημο κοστούμι του. Ο Mark σκέφτηκε ότι μια θεματική βόλτα, θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για την καταπολέμηση του συχνά αρνητικού στερεότυπου των ανδρών που οδηγούν μοτοσυλέτες, συνδέοντας ταυτόχρονα τις διάφορες εξειδικευμένες κοινότητες μοτοσικλετών, μαζί.
Εκείνη η πρώτη βόλτα του 2012, συγκέντρωσε πάνω από 2.500 αναβάτες σε 64 πόλεις. Η επιτυχία της εκδήλωσης ενθάρρυνε τον ιδρυτή να εξετάσει πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει μια αντάξια φιλανθρωπική αιτία.
Το 2013, 11.000 συμμετέχοντες σε 145 πόλεις σε όλο τον κόσμο, συγκέντρωσαν περισσότερα από $ 277k (ΗΠΑ) για την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη.
Το 2014, 20.000 συμμετέχοντες σε 257 πόλεις από 58 χώρες συγκέντρωσαν $ 1,5m (ΗΠΑ) για την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη.
To 2015, 37.000 συμμετέχοντες σε 410 πόλεις από 79 χώρες συγκέντρωσαν $ 2,3m (ΗΠΑ) για την ίδια έρευνα.
Επηρεασμένοι από την τραγωδία της απώλειας ενός από τους αρχικούς οικοδεσπότες της εκδήλωσης λόγω κατάθλιψης , το 2016 θα προσεγγιστεί μια αλλαγή στους στόχους της εκδήλωσης. Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων για την πρόληψη των αυτοκτονιών θα είναι ένας από τους στόχους του DGR, σε συνδυασμό πάντα με την χρηματοδότηση της έρευνας για την θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Η φιλανθρωπική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί, μέσω του νέου επίσημου φιλανθρωπικού εταίρου της εκδήλωσης, το Ίδρυμα Movember, ενώ παράλληλα την υποστήριξη του θεσμού έχουν αναλάβει ως μεγάλοι χορηγοί η Triumph Motorcycles και η Zenith Watches.
Το DGR είναι μια γιορτή της τέχνης του να είσαι κομψός με κλασικές-custom μοτοσυκλέτες.
Τι σημαίνει αυτό;
Σκεφτείτε, μονοκλ, καμαρωτά στολισμένα μουστάκια, μεταξωτά γιλέκα και κοστούμια από ράφτη.
Οδηγείστε: Cafe' Racer, Bobber, Classic, Tracker, Scrambler, Old School Chopper, Modern Classic, Sidecar, Classic Scooter, Brat Styled μοτοσυκλέτες. Επισκεφθείτε το styleguideτης εκδήλωσης για να ενημερωθείτε σχετικά με τις μοτοσυκλέτες που κάνουν το DGR να είναι ένα τόσο μοναδικό γεγονός.

Πράξτε: Προσφέρετε τους καλύτερους τρόπους σας, περιποιηθείτε κομψά το πρόσωπό σας, βάλτε μια πινελιά χαράς και ένα χαμόγελο.
Πληρώστε: Η διαδρομή είναι ελεύθερη, ωστόσο ενθαρρύνουμε όσους συμμετέχουν οδηγώντας να κάνουν μια δωρεά στον σκοπό, καθώς επίσης και να βοηθήσουν την επίτευξη των στόχων φέρνοντας φίλους, συγγενείς και συναδέλφους, για να δωρίσουν μέσω της σελίδας του εράνου.
Εγγραφείτε: Για να στήσετε την προσωπική σας σελίδα και να εγγραφείτε για την πλησιέστερη σε σας βόλτα, επισκεφτείτε το www.gentlemansride.com/register
Ενας αριθμός εταιρειών λειτουργούν ένα πρόγραμμα συγχρηματοδότησης, πράγμα που σημαίνει ότι τα χρήματα που προσφέρετε, διπλασιάζονται από αυτούς. ….
-Στην πόλη του Ηρακλείου, το Dgr θα πραγματοποιηθεί για 1η χρονιά. Η διαδρομή που έχει επιλεγεί είναι περίπου 23 χλμ και ξεκινάει από την πλατεία του Βαλιδέ Τζαμί (απέναντι από την πλ. Κορνάρου και ναι, η καινούργια πλατεία). Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 η ώρα με κατεύθυνση ανατολικά. Η καθιερωμένη μισάωρη στάση για φωτογράφηση θα λάβει χώρα στο Heaven στην Αμμουδάρα. Ο τερματισμός της βόλτας θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Κέντρο επί της πλατείας Ελευθερίας.

Η ώρα συγκέντρωσης είναι από τις 10.00.
Η ώρα αναχώρησης είναι 12:00.

Το dgr δεν είναι αγώνας. Είναι μια Κυριακάτικη θεματική βόλτα φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Η τήρηση των κανόνων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας είναι υποχρεωτική και η περίπτωση παραβίασής τους αποτελεί ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα. Η διαδρομή είναι προτεινόμενη και όχι υποχρεωτική. Το κομβόι κινείται με την ροή της κυκλοφορίας και δεν επεμβαίνει με ρυθμίσεις σε διασταυρώσεις και φωτεινούς σηματοδότες. Πριν την έναρξη της βόλτας θα διανεμηθεί έντυπο υλικό με την προτεινόμενη διαδρομή.
Στην Ελλάδα θα γίνουν 5 βόλτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και την Σαντορίνη.
Γυαλίστε τις καλές σας, ξεσκονίστε τα κοστούμια σας, οπλιστείτε με καλή διάθεση και πάμε μια βόλτα σπάνια και διαφορετική!